Nekoliko hiljada vjernika klanjalo Bajram namaz u Čaršijskoj džamiji

U prisustvu nekoliko hiljada vjernika centralna svečanost obiljažavanja Kurban bajrama održana je u Sultan Ahmedovoj – Čaršijskog džamiji u Zenici.

Bajram namaz je predvodio Muftija zenički Ejub efendija Dautović, dok je Bajramsku hutbu održao Glavni Imam medžlisa Islamske zajednice Zenica Jakub efendija Salkica. Prigodnim vazom vjernike je počastio između sabah namaza i Bajram namaza, imam Čaršijske džamije hfz. Enes efendija Beganović.

Tokom hutbe, efendija Salkica je govorio o Hadžu i prinošenju žrtve, odnosno klanju kurbana, ali je isto tako potcrtao važnost jedinstva, te kazao kako u ovim danima svi trebamo biti kao jedna porodica.

Nakon hutbe, uslijedilo je međusobno čestitanje, a potom su zaklana i dva kurbana za šehide i vakife. Kurbane su zaklali predsjednik Medžlisa IZ Zenica Muhamed Begagić i glavni Imam Jakub efendija Salkica. Nakon toga uslijedilo je tradicionalno čestitanje Bajrama Muftiji i Glavnom imamu u prostorijama Medžlisa.

Radio-televizija Zenica i portal Zenicainfo.ba svim muslimanima koji obilježavaju Bajram upućuje iskrene čestitke sa željom da ih provedete u radosti svojih najmilijih. Bajram Šerif Mubarek Olsun. (N.G.)