RTVZE: Produžen rok za prijavu neposrednog obraćanja

JP Radio i televizija Zenica poziva sve političke subjekte koji učestvuju na Općim  izborima 2018. godine u izbornim jedinicama koje pokriva izborna komisija Grada Zenica da iskoriste pravo učestvovanja u izbornom programu.

Sve informacije vezane za izborni program politički subjekti mogu naći na zvaničnoj web stranici Radio i televizije Zenica „zenicainfo.ba“.

Prijave kandidata za neposredno obraćanje politički subjekti mogu dostaviti putem emaila: vesna.jovanovic@rtvze.ba. Rok za podnošenje prijava je produžen sa srijede, 22.08.2018. do petka, 24.08.2018. godine do 17.00 sati. Sve prijave nakon isteka roka neće se uzimati u razmatranje.

Kandidati i njihova neposredna obraćanja će se snimati u studiju RTVZE u periodu od 24.08. – 28.08.2018. godine u skladu sa rednim brojevima i redoslijedu Centralne izborne komisije po kojem politički subjekti učestvuju na općim izborima 2018. godine. O terminu će svaki politički subjekat biti pravovremeno informisan.

Za ove Opće izbore Radio i televizija Zenica priprema, pored neposrednih obraćanja i 12 debatnih emisija koje će biti emitovane u toku mjeseca septembra ove godine. U narednim danima će politički subjekti biti obavješteni i o rasporedu debatnih emisija.

RTV Zenica na ovaj način izvršava obavezu obavještavanja političkih subjekata o mogućnostima učešća u izbornom programu za Opće Izbore 2018. godine u Bosni i Hercegovini.