Čelik sutra dočekuje Zvijezdu 09

Sedam bodova u pet odigranih kola i šesto mjesto na tabeli, rezime je učinka nogometaša Čelika. Iako su imali težak raspored i velike promjene u timu u zeničkom premijer ligašu zadovoljni su učinkom. Nakon osvojenog boda u gostima protiv Radnika, sutra na Bilino polje stiže novajlija u ligi Zvijezda 09.

Ovo je vrlo teška utakmica za nas, ali mi volimo domaće mečeve. Navijači  nam daju podršku i tada smo bolje koncentrirani. Ako dobijemo ovu utakmicu, a vjerujem da možemo, napravit ćemo i skok na tabeli, izjavio je između ostalog  na današnjoj press konferenciji  trener Adnan Ornek.

Ovo je prva utakmica u kojoj smo favoriti i uvjeren sam da ćemo opravdati tu ulogu i osvojiti tri boda, kazao je veznjak Aldin Šišić.

Prema najavama trenera Orneka, Čelik će nastupiti u najjačem sastavu.

Na Bilino polje su stigla i dvojica igrača iz Senegala, krilni igrač Moussa Marone i zadnji vezni Faustin Senghor, koji su bili na pripremama u Turskoj, ali oni nemaju pravo nastupa. Na listi želja uprave su još uvijek: Adnan Zahirović, Namir Alispahić i Ensar Hajrović.

Utakmica šestog kola BH telekom Premijer lige Čelik – Zvijezda  09 igra se sutra, 18. avgusta sa početkom u 17 sati. (M.P.)