Gradonačelnik Kasumović posjetio OŠ “Hasan Kikić” u Tetovu

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima posjetio je danas osnovnu školu “Hasan Kikić” u Tetovu. Susreo se sa predstavnicima škole i vijeća roditelja sa kojima je razgovarao na koji način da se utroši 150.000 maraka namjenskih sredstava za ovu školu, a koje je Grad dobio od viših nivoa vlasti.

Domaćini su istakli da je najbolje ova sredstva iskoristiti za dogradnju četiri učionice na objektu nove školske zgrade. Gradonačelnik je kazao kako je saglasan sa ovim prijedlogom i istakao kako će tražiti hitan sastanak kod resornog ministra kako bi pokrenuli proceduru izmjene projekta.

Druga faza gradnje školskog objekta je u završnoj fazi i potrebno je prije njenog okončanja izvršiti ojačanja kako bi se mogle nadograditi četiri učionice i zbog toga je neophodno hitno intervenisati. Ukoliko se objekat završi po postojećem projektu, naknadno će biti vrlo teško, gotovo nemoguće dograditi ove učionice.

Kako su istakli predstavnici škole ove dodatne učionice su potrebne zbog izvođenja vannastavnih aktivnosti, održavanja roditeljskih sastanaka, kao i izvođenju redovne nastave da se rasterete postojeće učionice.

(Nedžad G.)