BPS-Sefer Halilović traži od visokog predstavnika da obezbijedi regularnost izbornog procesa

Kantonalni odbor BPS-Sefer Halilović podsjeća gradjane Zeničko-dobojskog kantona, da je predsjednik stranke BPS -a Sefer Halilović nedavno uputio pismo Visokom predstavniku Valentinu Inzku, od kojeg rezolutno traži da iskoristi svoje ovlasti i obezbijedi regularnost izbornog procesa.

S obzirom na karakter potrebnih izmjena, koje su prevashodno tehničke prirode, predsjednik BPS-a, Sefer Halilović zahtijeva od Visokog predstavnika, Valentina Inzka, da nametne Zakon koji je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, a nije dobio podršku u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, o tehničkoj podršci izbornom procesu, uvodjenjem video nadzora i elektronskog brojanja, jer bez ovog zakona, nema fer i poštenih izbora, navodi Kantonalni odbor BPS-a Zenica.

Uvodjenjem nadzornih kamera na biračkim mjestima, kao i uvodjenje elektronskog brojanja eliminišu se ustaljeni postupci malverzacija vladajućih stranaka i nepošteni i nefer ishod rezultata izbora se svodi na veoma malu mjeru. Dakle krađa glasova se svodi na minimum!

Poznato je da je Bosna i Hercegovina zemlja sa najvećim brojem nevažećih glasova i da je izlaznost građana na izbore veoma mala koji ne izlaze na izbore smatrajući to već viđenim i već poznatim te da im je badava glasati kada će biti pokradeni! Zbog toga Visoki predstavnik se mora umiješati u svoj posao, prije svega jer je on garant sprovođenja Dejtonskog procesa, pa je i dužan da obezbijedi punu regularnost izbornog procesa koji predstoji.

Kantonalni odbor BPS -Sefer Halilović apeluje na sve građane Zeničko-dobojskog kantona, Bosne i Hercegovine i dijaspore da izađu na predstojeće Opće izbore 2018. godine i da odaberu one koji će konačno ispuniti njihova očekivanja, saopštava Kantonalni odbor BPS-Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona.