Gradska uprava Zenice: Spriječili smo anarhiju Vlade Zeničko-dobojskog kantona

Vezano za dešavanja na dijelu regionalnog puta Nemila – Bistričak i dijelu korita rijeke Bistričak od 23. maja 2018. godine, Gradska uprava i Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove obavještavaju građane o sljedećem.

Obilaskom sliva Bistričke rijeke od strane inspekcijskih službenika, uočeno je da su započeti radovi na regulaciji dijela Bistričke rijeke za koje izvođaču, kao naručiocu poslova Vladi Zeničko – dobojskog kantona, nije izdata građevinska dozvola. Za Gradsku upravu i Službu za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica neprihvatljivo je ponašanje premijera i ministara u Vladi Zeničko  – dobojskog kantona, koji trebaju znati da nijedno gradilište ne može biti aktivno ako prethodno nije izdata građevinska dozvola. Na žalost, očito je, kako odlazeća vlast na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem, još uvijek nije shvatila da građanima Zenice i ZDK trebaju kvalitetne institucije, a ne političke stranke.

Podsjećamo iste, kako ni građani ne mogu graditi objekte i bilo kakve druge infrastrukturne objekte bez prethodno nabavljene građevinske dozvole. Gradsku upravu Zenice niko nije informisao o izvođenju radova iako podsjećamo postoje jasno propisane procedure za izvođenje ovakve vrste radova.

S toga i od premijera i ministara u Vladi ZDK i ovim putem tražimo da informišu građane Zenice na osnovu koje projektne dokumentacije i potrebnih dozvola izvode radove na navedenom terenu, saopšteno je iz Gradske uprave u Zenici.