SDP BiH u Zenici promovisao svoj “Plan 10”

Kantonalni odbor SDP-a BIH za Zeničko-dobojski kanton održao je večeras u Zenici svoju programsku konvenciju, na kojoj je promovisao svoj program pod nazivom “Plan 10 za našu zemlju”.

Programski, predizborni projekt SDP-a BiH sadrži planove za ekonomiju i zapošljavanje, evroatlanske integracije i dijasporu, okoliš i turizam, rješenja za mlade, sport i kulturu, pravedno društvo, reformu javne uprave, obrazovanje, zdravstvo, pravosuđe i sigurnost.

U radu Konvencije su učestvovali predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, potpredsjednik, Zukan Helez, generalni sekretar SDP-a BiH, Irfan Čengić, zastupnici SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Mirsad Mešić, Elvir Karajbić, Jasmina Zubić, Amil Buljubašić, te predsjednici Kantonalnog odbora SDP-a BiH ZDK i Glavnog odbora SDP-a BiH Zenica, Senaid Begić i Mladen Simić.

U proteklih godinu i po dana smo obišli 50 gradova i opština u BiH, gdje smo razgovarali s našim članovima i simpatizerima. Jasno nam je da su zapošljavanje, ekonomija, odlazak mladih, radnička prava, pristup zdravstvu svih gradjana BiH, bolje obrazovanje, penzije, problemi za koje građani žele rješenja. Na tim je rješenjima SDP BiH bazirao svoju predizbornu platformu, „Plan 10“ za Izbore 2018., – istakao je predsjednik Socijal-demokratske partije BiH, Nermin Nikšić.

Dodao je da SDP BiH nema namjeru pričati o podjelama, učestvovati u dizanju nacionalnih tenzija, prijetiti jednima, drugima ili trećima, jer je to teren na kojima pobjeđuju neke druge stranke.

Svog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, SDP će predložiti nakon unutarstranačkog trodnevnog referenduma. Zvanična promocija kandidata SDP-a BiH najavljena je za nedjelju, 27. maja u Sarajevu.

foto: Mirnesa Imamović