Otvoren Centar za edukaciju i obuku – generacijski projekat MUP-a Zeničko-dobojskog kantona

U Lukovom polju svečano je otvoren moderni Centar za edukaciju i obuku MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Multifunkcionalni objekat opremljen prema najsavremenijim standardima za obuku policijskih službenika stavljen je u funkciju uz Dan policije ZDK koji se obilježava 15. maja.

Među brojnim zvanicama prisutnima se obratio predsjedavajući Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, koji je policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona čestitao Dan policije.

„Moji pratioci koji znaju šta je potrebno jednom dobrom policajcu kažu da ovakav nisu vidjeli u regionu, tako da čestitam svima onima koji su projekat osmislili i finansijski ispratili“, kazao je Izetbegović.

Centar za edukaciju i obuku smješten je na površini od 6.000 kvadratnih metara i u njegovu gradnju je uloženo više od osam miliona maraka. Posjeduje heliodrom, bazen, streljanu, teretanu, tu će biti smještena i arhiva MUP-a, zatim sportska dvorana, spavaonice, konferencijske dvorane, boksovi za pse i štala za konje.

„Ovo je generacijski projekat i mi u potpunosti mjenjamo koncept i pristup obuci policijskih službenika. Obuka, poznavanje propisa i najbolje prakse kod policajaca su preduslov za dobro obavljanje posla, kako bi građani i zajednica kojoj služimo bili zadovoljni“, poručio je ovom prilikom Policijski komesar ZDK Semir Šut. (Sanel Hasanović)