Naredne sedmice u BiH pljuskovi s grmljavinom

Do kraja vikenda u BiH se očekuje jači razvoj oblačnosti koji će u većini područja usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

Lokalno se očekuju i obilni pljuskovi. Puhat će slab do umjereno jak vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka kretaće se između 22 i 28 stepeni Celzijusa.

Za ponedjeljak Federalni hidrometeorološki zavod prognozira umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Od sredine dana, lokalno jače nevrijeme je najizglednije u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Puhat će slab vjetar do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između osam i14 , a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25 stepeni Celzijusa.

U utorak u Bosni i Hercegovini biće pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi su mogući u Hercegovini u ranim jutranjim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom između osam i 13, a najviša dnevna temperatura većinom između 18 i 23 stepeni Celzijusa.

U srijedu će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom i puhat će slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će između šest i devet, na jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka biće između 17 i 22 stepena.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčanije očekuje se prije podne. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti jače pljuskove i grmljavinu uz slab do umjeren vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će uglavnom između pet i devet, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će većinom između 18 i 23 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.