Jarić: Nema govora o narušavanju postupka prodaje Hotela Internacional i Pansiona na Bistričaku!

Prodaja objekta Hotela Internacional, ali i pansiona na Bistričaku, oba u vlasništvu Željezare Zenica, koja je u stečaju, još nije obavljena, što je razlog za različite informacije i dezinformacije koje se javljaju u gradu.

Sindikat bivših radnika Željezare Zenica traži da se pomenuti objekti nekadašnjeg zeničkog giganta nipošto ne prodaju ispod stvarne cijene.

Radnici Željezare stava su da nema prodaje, dok vještaci ne kažu pravu cijenu. Ispod cijene imovina Željezare se ne prodaje i mi ćemo to pratiti, – kategoričan je Avdija Halilović, predsjednik Sindikata Željezare Zenica.

Stečajni upravitelj, Mirza Jarić, navodi da je u ovom postupku do sada Odbor povjerilaca izabrao najpovoljnijeg procjenitelja, među registrovnim stalnim sudskim vještacima građevinske struke u Zenici, koji su se javili na poziv.

Jedina je istina ćemo nakon izbora najpovoljnijeg izvođača za izradu procjene vrijednosti tih objekata, što smo obavili jučer, objaviti oglas i pozvati ponuđače. Tačno je da postoje zainteresovana lica za kupovinu imovine, koja su se javljala, ali nema govora da su nešto kupili, niti se to u ovoj fazi može. Znači, procedura, procjena, oglas, licitacija, pa ko bude najuspješniji, kupuje, – pojasnio je Jarić. (V. Jovanović / S. Stević)