Filip Vujanović u Podgorici primio delegaciju Evropske nezavisne agencije

Odlazeći predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, primio je delegaciju Evropske nezavisne agencije, na čelu sa njenim predsjednikom Panetom Škrbićem. Razgovaralo se o pripremama za narednu, 38. Ceremoniju izbora najmenadžera i ličnosti godine, koja će 5. jula biti održana u Sarajevu.

Vujanović će 5. jula biti na čelu delegacije Crne Gore u Sarajevu, a Crna Gora je zemlja-partner ovogodišnjih Sarajevskih privrednih susreta, saopštila je Evropska nezavisna agencija za izbor najmenadžera i najkompanija Jugoistočne i Srednje Evrope.

Prilikom ovog susreta predsjednik Vujanović je dao TV izjavu za medije, koju prenosimo OVDJE.

500 nagrada

Na sastanku u Podgorici predsjednik Škrbić je upoznao Filipa Vujanovića da je prestižnu evropsku nagradu Najmenadžer, od njenog postojanja do sada, u 37 dodjela primilo oko 500 uspješnih evropskih i bh. menadžera i zaslužnih ličnosti. Najviše nagrada, ukupno oko 350, pripalo je ljudima iz biznisa, za razvoj kompanija, jačanje ekonomije, tehnološka dostignuća, zapošljavanje i investicije. Nagrade Evropska ličnost godine je do sada primilo 15 predsjednika država i vlada, 20 ministara, 20 ambasadora, te 25 načelnika i gradonačelnika.

Za ovogodišnju prestižnu evropsku nagradu u Sarajevu do sada je nominovano oko 150 uspješnih menadžera iz svih privrednih oblasti iz 20 evropskih država, a priznanje će dobiti njih dvadesetpet.

Ceremoniji u Sarajevu prisustvovaće oko 400 menadžera i veći broj političkih i javnih radnika među kojima i predsjednici država i vlada iz regiona, među kojima su Filip Vujanović, te premijeri Makedonije Zoran Zaev i Bugarske Boyko Borisov, već potvrdili svoj dolazak.

Biznis forum

Istog dana, 5. jula u Sarajevu će takođe biti održan i tradicionalni međunarodni poslovni biznis forum na temu održivog razvoja i regionalne privredne saradnje, posebno sa aspekta saradnje i razvoja u regionu na planu energetike i putne infrastrukture.

Pripreme za 38. Evropski izbor najmenadžera 5. jula u Sarajevu, teku odlično i prema planu. Nezavisni evropski žiri, na čelu sa predsjednikom Viborom Mulićem iz Varšave, uspješno obavlja svoj dio posla, tako da se ove godine očekuje još bolja manifestacija nego ikada do sada, saopštava Evropska nezavisna agencija za izbor najmenadžera i najkompanija Jugoistočne i Srednje Evrope.