Održan sastanak o problematici tunela Vranduk i zaobilaznice

Na inicijativu ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnela Isaka, u sjedištu Ministarstva je upriličen sastanak o stepenu realizacije Sporazuma o provođenju aktivnosti vezanih za projekat rekonstrukcije tunela Vranduk i mostova na magistralnoj cesti M-17.

Sastanku su, pored ministra Isaka sa saradnicima, prisustvovali i predstavnici JP Ceste Federacije BiH, predstavnici Gradske uprave Zenica, kao i predstavnik Koordinacije mjesnih zajednica tetovskog područja.

„Izvršili smo analizu dostignutog stepena realizacije potpisanog Sporazuma, te konstatovali da su sve strane u zadovoljavajućem obimu izvršile svoje preuzete obaveze. U cilju zadovoljavanja interesa javnosti i građana koji zaslužuju tačnu i pravovremenu informaciju odlučili smo da eksperti svih strana potpisnica Sporazuma utvrde tačan stepen realizacije preuzetih obaveza na osnovu kojeg ćemo utvrditi osnovu za realizaciju preostalih aktivnosti na finalizaciji projekta rekonstrukcije tunela Vranduk i mostova na magistralnoj cesti M-17“, kaže ministar Isak.

Bila je ovo prilika da se još jednom iskaže stav Ministarstva i opredijeljenost za rad u isključivom interesu građana Zeničko-dobojskog kantona.

„Sastanak sam inicirao zbog zabrinutosti građana sa područja koja gravitiraju Vranduku i zaobilaznici, a s obzirom da su sve moje aktivnosti na čelu Ministarstva u interesu građana i usmjerene ka poboljšanju kvaliteta života građana nisam se puno dvoumio oko stava po ovom pitanju. Ministarstvo na čijem sam čelu neće dozvoliti da Sporazum ostane samo mrtvo slovo na papiru, već će kao i do sada blagovremeno preduzeti sve potrebne mjere da sve strane ispoštuju preuzete obaveze“, dodao je Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Press služba ZDK