ZENICA ADVENTURE: Bajkeri MC Condor-a paketićima obradovali mališane

U okviru II zimskog festivala Zenica Adventure-a danas je relizirana manifestacija „Paketići za osmijeh“. Riječ je o tradicionalnoj posjeti zeničkih bajkera okupljenih u Moto – klubu MC Condor, štićenicima ustanove za djecu bez roditeljskog staranja Dom porodica.

Bajkeri su prethodnih dana u prostoru gradića Studengrada prikupljali sredstva za paketiće prodajući kuhano vino i kolačiće. U ovoj akciji učestvovao je značajan broj sugrađana, kao i sunarodnjaka iz dijaspore.

Danas su iz Studengrada defileom kroz grad, prerušeni u Djeda Mrazove na motociklima i u crvenom kamionetu prepunom poklona stigli u Dom porodicu gdje su ih nestrpljivo čekali štićenici ove ustanove.

„Radosni smo, kao i svake godine, što možemo usrećiti mališane. Kiša nas nije omela danas, kao što nas ni prethodnih godina nije mogao omesti snijeg ili led da ih posjetimo u ovo praznično vrijeme. Osim 80-ak paketića za svako dijete, kao i poklon paketa za bebe danas smo tu da se družimo sa našim malim prijateljima, da i oni osjete ovaj duh praznika”, kazao nam je Robert Mijač, predsjednik MC Condor.

Bajkeri Djeda Mrazovi su dočekani aplauzom i radosnom dječijom vriskom.

„Iako je ovo tradicija koja traje duže od 15 godina svaki put se osjećamo posebno i s nestrpljenjem očekujemo naše Djeda Mrazove na motorima. Donijeli su nam ovaj put kišu, ali i puno radosti i osmijeha na dječijim licima. Pripremili smo zauzvrat priredbu kojom ćemo im pokazati koliko smo talentirani, koliko volimo praznike i koliko smo zahvalni“, istakla je Draženka Subašić, direktorica Doma porodice.

Dodaje da je u ustanovi trenutno 89 štićenika i da se nada da će novu 2020. godinu dočekati u tom broju i s osmijesima na licima.

Nažalost, i tokom godine na izmaku u Ustanovi bilježe porast broja štićenika.
(Alma Huskić)