Prosinečki sutra objavljuje spisak za Italiju i Lihtenštajn

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki u četvrtak će objaviti spisak igrača za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine koje Zmajevi igraju protiv Italije u Zenici i Lihtenštajna u gostima.

Naš tim je izgubio sve šanse da se kroz kvalifikacije plasira na smotru najboljih, ali nam ostaje mini turnir koji ćemo igrati zahvaljujući osvajanju grupe u Ligi nacija te ćemo na osnovu toga prvi meč sigurno igrati na domaćem terenu i s tim u vezi još uvijek imamo realne šanse da se plasiramo među 24 najbolje reprezentacije Evrope.

Što se tiče spiska igrača koje će selektor Prosinečki pozvati za ova dva meča, među pozvanim će se naći i dva nova imena – Luka Menalo i Haris Hajradinović, koji bi trebali dodatno pojačati konkurenciju u napadu i veznoj liniji, a ova dva igrača u posljednje vrijeme igraju sjajno u Sloveniji, odnosno Turskoj, pa se može reći da su sasvim zasluženo dobili poziv u nacionalni tim.

Prosinečki će na ovom okupljanju računati i na usluge Edina Džeke koji je zbog povrede propustio dva posljednja meča protiv Finske i Grčke, a reprezentativnu pauzu bi spreman trebao dočekati i motor Zmajeva – Miralem Pjanić koji je nedavno protiv Leccea zadobio tek lakšu povredu. Kako saznajemo, selektor je već danima u kontaktu s bh. liječničkim timom zbog povreda Pjanića i Gojaka, budući da je početkom ove sedmice morao imati jasnu sliku na koje igrače moze računati.

Na spisku opet neće biti igrača iz Premijer lige BiH na koje će se ozbiljno računati kada je riječ o nacionalnom timu, a to je Prosinečki objasnio riječima da u bh. prvenstvu nema dovoljno kvalitetnih igrača. Selektora odavno nema na bh. stadionima pa i ako se kvalitet u međuvremenu pojavio i isplivao, on će proći nezapaženo.

Susret s Italijom igra se 15. novembra u Zenici, a tri dana kasnije nogometaši BiH utakmicom s Lihtenštajnom u Vaduzu završavaju kvalifikacije.

Izvor:Klix.ba