Premijera predstave „Savršen proizvod“ na Sceni „Studio“

„Savršen proizvod“, naziv je predstave Bosanskog narodnog pozorišta, koja će kao druga premijera u ovoj sezoni biti izvedena sutra navečer u Zenici, najavljeno je na današnjoj press konferenciji.

Predstava je rađena u saradnji sa Scenom „Studio“, Teatrom Kabare Tuzla i Studentskom scenom ADU tuzlanskog Univerziteta, a u njoj mlada zenička glumica Adna Hasanić, tumači dvije uloge, što je i njena magistarska predstava.

“Glavna tema predstave je jedan psihopataološki odnos majke i kćerke, gdje majka svoje lične frustracije i životna nedostignuća proživljava kroz svoju kćer”, navodi Adna Hasanić, pojašnjavajući da ona tumači oba pomenuta lika.
“Ovo je za mane bilo zaista zanimljivo i inspisrativno raditi, ali ujedno i vrlo zahtjevno, ali riječ je o mojoj magistarskoj predstavi i kruni mog dosadašnjeg obrazovanja”, ističe Adna.

Ova predstava, po riječima njenog reditelja namijenjena je mladima i onima, koji se tako osjećaju, a u njoj uloge tumače tri generacije glumica Bosanskog narodnog pozorišta. Uz Adnu Hasanić, koja je inače dijete zeničke dječije scene, u predstavi igraju i Anđela Ilić, te  Ermina Nišić.

“Njih tri zajedno su dobar tandem i napravile su dobru predstavu, koja će, nadam se, imati dug život”, navodi Miroljub Mijatović, reditelj predstave „Savršen proizvod“, napominjući da je ona nastala kombinacijom dva dramska teksta : „Meso“ hrvatske spisateljice Lane Šarić i dijelova dramskog teksta „Zanat gospođe Vorn“ Bernarda Šoa, što je sve obogoćano dokumentarističkim dijelovima, jer je tema magistarske teze Adne Hasanić bila dokumentarni teatar. (Vesna Jovanović)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime