Sutra počinje Četvrti međunarodni rukometni turnir “Zaim Kobilica”

Četvrti međunarodni rukometni turnir „Zaim Kobilica“ biće održan u petak i subotu. U polufinalnim mečevima sastat će se sutra, od 17 sati Čelik i Iskra, dok će od 19 sati snage odmjeriti Vogošća i Umag.

Između ove dvije utakmice biće upriličeno i svečano otvaranje turnira. U subotu su utakmice za plasman i to od 17 sati za treće mjesto, te od 19 sati finale.

“Za ovaj turnir štampali smo specijalne pozivnice svim bivšim rukometašima. Također, delegacija kluba će posjetiti majku rahmetli Zaima Kobilice. Učinili smo sve da napravimo dobar turnir”, kazao je predsjednik kluba, Pane Škrbić.

“Ekipa Čelika počela je pripreme nešto kasnije nego što je trebalo, ipak, fizički su stigli taj zaostatak i do početka sezone ostaje ima tehničko – taktičko uigravanje”, kaže šef stručnog štaba Seldin Rizvanović.

“Kostur ekipe je ostao skoro isti, što je svakom treneru drago. Napustili su nas Adi Pašalić i Jasmin Omerović, ali je uprava angažovala beka, Slavena Šijakovića iz Gračanice, baš onog igrača kojeg sam tražio. U planu je angažovanje još jednog ili dvojice igrača i to je igrački kadar sa kojim ćemo jurišati na ostvarenje cilja, a to je prvo mjesto i povratak u Premijer ligu”, kazao je Rizvanović.

Kapiten Faris Mrako kaže da je atmosfera u ekipi odlična.

“Fizički smo stigli zaostatak i spremni smo, nedostaje nam taktičko – tehničkog dijela, ali to ćemo do početka sezone sustići”, kazao je Mrako.

Tokom današnje press konferencije zvanično je promovisan kao prvo ovogodišnje pojačanje Čelika, Slaven Šijaković, koji je kazao da je izuzetno dobro primljen od svih u klubu.
“Predstojeći turnir je jak, očekuju nas teške utakmice, nadam se da ćemo imati dosta podrške sa tribina”, kazao je Šijaković.

U rukometnom klubu Čelik odlučili su da ulaz na sve utakmice tokom turnira bude slobodan.
(Nedžad Glibo)