Gradonačelnik Kasumović: Mjesna zajednica Sejmen ponos Zenice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je gradsku Mjesnu zajednicu Sejmen. Prvog čovjeka našeg grada dočekali su članovi Savjeta MZ Sejmen predvođeni predsjednicom Jadrankom Čičak i njenim zamjenikom Fahrudinom Pojskićem.

Povod za jednosatno druženje sa članovima Savjeta i stanovnicima Sejmena bilo je nedavno osvojeno međunarodno priznanje u konkurenciji 136 mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Naime, Mjesna zajednica Sejmen na Konferenciji “Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini”, kojeg zajednički finansiraju Vlada Švicarske i Vlada Švedske, a projekat implementira UNDP BiH dodijeljena su sredstva u iznosu od 20.000 KM kao nagrada za drugo mjesto u BiH, odnosno prvo u FBiH za ostvarene rezultate u radu u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”

“Velika nam je čast ugostiti našeg gradonačelnika pod čijim je upravljanjem Gradska uprava jako mnogo uradila za poboljšanje života svih građana i svih generacija koje žive u mjesnoj zajednici Sejmen. Mnogo smo toga postigli u posljednje vrijeme zahvaljujući volonterizmu članova savjeta MZ Sejmen i naravno uz podršku naših građana, privrednih subjekata koji ovdje egzistiraju i naravno Gradske uprave u kojoj zaista imamo veliku podršku”, kaže Jadranka Čičak, predsjednica MZ Sejmen.

U protekle dvije godine mnogo je urađeno na poboljšanju infrastrukture u ovom gradskom naselju. Između ostalog obnovljeno je igralište Osnovne škole „Edhem Mulabdić“, napravljeno šahovsko igralište za nešto starije građane, a od prije nekoliko dana u funkciji je i novo dječije igralište.

“Grad Zenica može biti ponosan na ovu mjesnu zajednicu i vas kao Savjet. U današnje vrijeme ovo je rijetkost da se sabere ovako kvalitetna grupa entuzijasta koji su spremno zbog boljeg života sebe, svojih porodica i komšija, žrtvovati vrijeme, trud, a sigurno i sredstva. Gdje god da idem i razgovaram sa ljudima, ponosno ističem primjer Sejmena, gdje sam i ja započeo zeničku epizodu života. Gradska uprava i ja apsolutno ćemo podržati svaki projekat koji doprinosi poboljšanju uslova života”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Sa sugrađanima, svojim domaćinima gradonačelnik je obišao novoizgrađeno dječije igralište, te je razgovarao o budućim projektima. Interesovao se i za mišljenje Savjeta kada su u pitanju neki od kapitalnih projekata na čijoj realizaciji rade on i njegovi saradnici.

Novac od nagradnih 20.000 KM, Savjet MZ Sejmen će utrošiti u rekonstrukciju prostorija mjesne zajednice. Obzirom da će radovi koštati oko 30.000 KM, gradonačelnik Kasumović obećao je da će sufinansirati Grad Zenica.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime