Uskoro novi kilometar asfaltiranog puta do Pepelara

Do Peplara koji su od centra Zenice udaljeni 48 kilometara, uskoro će se dolaziti na brži i jednostavniji način. To i jeste cilj projekta Gradske uprave Zenica čija je realizacija u toku, i kojom se predviđa rekonstrukcija lokalnog puta u dužini od 991,31 metara.

Sredstva u visini 228.333,69 KM (sa PDV-om) osigurana su iz Budžeta Grada Zenica, a radove na prilazima Pepelarima izvodi mehanizacija preduzeća “Komgrad-Ze” d.o.o. Zenica.

“Decenijama smo čekali na prve metre asfalta u našem selu i zahvaljujući gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Gradskoj upravi, ove godine imat ćemo više od dva kilometra savremeno uređenog puta. Život u Pepelarima ponovo ima smisla”, kaže Enver Žuna, predsjednik Mjesne zajednice Pepelari.

Kada je 22. aprila u funkciju puštao 1.200 metara rekonstruisanog puta, gradonačelnik Zenice svojim sugrađanima iz naselja smještenog na 1.304 metra nadmorske visine, obećao je da će se radovi vrlo brzo nastaviti.

“Ostaviti ljude da u 21. vijeku žive bez puta, ambulante, rasvjete i mnogo čega drugog nije humano. Prije tri godine rekao sam, da su zenička sela zapuštena i da narodu koji napušta svoje kuće i zemlju i silazi u neizvjesnost u grad, treba stvoriti uslove da živi od svoga rada tamo gdje mu je najbolje, a najbolje je kod svoje kuće”, zadovoljstvo zbog još jednog za građane Zenice uspješnog projekta, nije krio ni Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime