Vlada ZDK jednoglasno dala podršku Prostornom planu Grada Zenica

Kontinuitet strateških aktivnosti i zalaganja u korist svih građana Zenice i Zeničko-dobojskog kantona ministra Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, Arnela Isaka, krunisan je na današnjoj 13. sjednici Vlade ZDK.

Vlada je jednoglasno prihvatila mišljenje ministarstva kojim on rukovodi o usklađenosti Prostornog plana Grada Zenica za period 2016-2036 sa Prostornim planom ZDK 2009-2029 godine, te je donijela odluku o davanju saglasnosti na navedeni Prostorni plan Grada Zenice.
“Sa zadovoljstvom konstatujem da je na ovaj način ispunjena ključna pretpostavka za dinamičan razvoj grada Zenica i usaglašavanje sa civilizacijskim zahtjevima XXI vijeka. Očekujem da će ovaj dokument podržati i poslanici Skupštine ZDK, čime će i suštinski biti omogućeno da Grad Zenica stvori pretpostavke za brži privredni razvoj i osiguranje boljih uslova života svih naših građana”, izjavio je ministar Arnel Isak
On dalje ističe da će Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, u okviru svojih nadležnosti i prema potrebama Vlade, infrastrukturno i komunikacijski podržavati realizaciju ovog plana, ali će istovremeno pratiti i pripremati plansko-projektnu razvojnu dokumentaciju i za druge općine u kantonu.