Gradonačelnik Fuad Kasumović posjetio naselje Visokovci u MZ Lokvine


Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa saradnicima, posjetio je danas Mjesnu zajednicu Lokvine, gdje je razgovarao sa predsjednikom Sabahudinom Smrikom i brojnim mještanima.

Glavne teme razgovora bile su rekonstrukcija lokalne ceste, izgradnja fekalne kanalizacije te polaganje optičkog kabla kroz naselje Visokovci koje se nalazi u ovoj mjesnoj zajednici.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je tokom razgovora podsjetio da postoji projekat rekonstrukcije ceste Grm-Visokovci-Lokvine. Projektom je predviđena izgradnja puta sa rješavanjem odvodnje. Međutim, do realizacije projekta nije došlo zbog nastanka problema u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Također, urađen je projekat kanalizacije za kompletno naselje, sa svim potrebnim priključcima za domaćinstva.

Kao jedan od velikih problema mještani su naveli i problem plavljenja rijeke Kočeve.

Gradonačelnik Kasumović je naveo da resorna gradska služba radi na rješavanju ovog problema. U toku su aktivnosti na izradi projekta ukorićenja korita rijeke Kočeve u naselju Visokovci, u MZ Lokvine.

Istaknuta je mogućnost da investitori u projektu polaganja optičkog kabla kroz naselje Visokovci učestvuju u sufinansiranju izgradnje dijela kanalizacione mreže i asfaltiranja puta nakon polaganja njihovih instalacija.

“Gradska uprava Zenice spremna je finansirati projekat rekonstrukcije puta i izgradnje kanalizacione mreže u vašoj mjesnoj zajednici. Opredijeljeni smo za unaprjeđenje lokalne infrastrukture. Realizacijom ovog projekta, sigurno bi se poboljšali uslovi života za mještane”, naglasio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime