Promocija romana “Kada te ljubav pronađe” autorice Sedžide Beganović – Ljubijankić

U Zenici je sinoć upriličena promocija romana „Kada te ljubav pronađe“, autorice Sedžide Beganović – Ljubijaknić iz Cazina.

Poruka romana je ta da sudbina spaja i razdvaja ljude, a pouka da se nikad ne gubi nada u ljubav, jer ljubav je ta koja pokreće svemir, ona je sastavni dio naših života i svuda oko nas je.

„Sve je počelo od par stihova, pisane poezije kada mi je Halil Džananović, pjesnik iz Holandije rekao da proširim stihove i tako smo došli na ideju da napišem roman. Godinu dana sam radila na romanu i riječ je o mladom paru koji se zaljubi, zatim slijedi odlazak, nakon čega ona ostaje sama, pa povratak i ponovno upoznavanje“, ističe autorica romana Sedžida Beganović-Ljubijankić.

Cabaret Club je prepoznatljiv po tome što okuplja sve umjetnike, iz svih branši kulture, te su drage volje pristali da ugoste autoricu.

„Obzirom da je previše sivila i teških tema u našem gradu, odlučili smo se da donesemo jednu pozitivnu ljubavnu temu u naš grad. Riječ je o ljubavnom romanu, o univerzalnim ljudskim vrijednostima i dobroti. Kako izgraditi sebe da možemo pomoći budućim naraštajima da budu još bolji“, ističu Petrovići, koji su organizatori promocije sa udruženjem „Futura“. (Azra Dizdar)

 

 

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime