Mesud Pezer večeras nastupa na mitingu u Pragu

Ovogodišnju sezonu na otvorenom najbolji bh. bacač kugle Mesud Pezer, otvorio je nastupima na međunarodnim mitinzima u Sloveniji i Austriji.

U Slovenskoj Bistrici je bacio kuglu na daljinu 20,36 m, što je bilo dovoljno za treće mjesto. Pet dana kasnije u Austriji, najbolji hitac Mesuda Pezera završio je na udaljenosti od 20,68m, što mu je u veoma jakoj konkurencij  bilo dovoljno da osvoji drugo mjesto. Mesud će večeras od 18,40 minuta nastupiti na Međunarodnom memorijalnom mitingu Jozef Odložila u Pragu. Za disciplinu kugla prijavljeno je deset takmičara, od kojih sedam ima  rezultate preko 21 metra.

Među favoritima za najviši plasman, osim bh. bacača kugle su Čeh Tomaž Stanek, sa najboljim hicem od 22,01 m, i Amerikanac Đžo Kovač sa  rezultatom od  22,57 metara. Najbolji rezultat Mesuda Pezera je 21,40 metara, dok je u ovoj sezoni dosegao daljinu od 20,68 metara. Nakon Praga, Pezer dolazi u Zenicu gdje će nastaviti pripreme za učešće na Desetom međunarodnom atletskom mitnigu Zenica 2019. Nakon toga 15. juna slijedi Ekipno prvenstvo BiH za seniore i seniorke, također u Zenici. Mesud će 18. juna nastupiti i u Turskoj gdje će braniti boje atletskog kluba Enka, za kojeg tradicionalno nastupa već nekoliko sezona.(Mirsad Pripoljac)