Meteorolozi: U subotu snijeg u višim područjima i na planinama

Velikih promjena vremena u Bosni i Hercegovini u narednih nekoliko dana – neće biti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

I dalje će preovladavati oblačno vrijeme uz padavine. U subotu je u višim predjelima najavljen snijeg.

Četvrtak: pretežno oblačno vrijeme sa kišom lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Prijepodne padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura od 12 do 18 stupnjeva.

Petak: pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Padavine uglavnom u većem dijelu Hercegovine, Krajini, centralnim područjima Bosne. U planinskim djelovima sa susnježicom i snijegom. Najmanje padavina se očekuje u istočnim područjima Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura od 6 do 11, na jugu do 14 stupnjeva.

Subota:  pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u planinskim područjima sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura od 6 do 10, na jugu do 12 stupnjeva, saopćeno je.