Agencija ZEDA: Novi ciklus kursa iz SolidWorks-a u ICC-u

Obavještavamo sve zainteresovane da krećemo s novim ciklusom edukacije iz najpopularnijeg programskog alata za kompjuterski podržani dizajn – SolidWorks-a.

Kurs počinje u četvrtak, 11. aprila 2019. godine i održavat će se tri puta sedmično (utorkom, četvrtkom i petkom) u terminu od 17:00 do 19:00.

Kurs je namijenjen svima koji žele naučiti osnove 3D modeliranja, te da po završetku budu u mogućnosti samostalno izraditi 3D model ili sklop srednjeg nivoa složenosti.

Kroz navedeni kurs polaznici će biti upoznati sa osnovnim tehnikama parametarskog 3D modeliranja dijelova, izradom detaljne tehničke dokumentacije prema pravilima tehničkog crtanja, kao i kreiranjem statičnih i pokretnih skopova/mehanizma.

Ovaj kurs je dio aktivnosti međunarodnog projekta FORESDA koji implementira Agencija ZEDA zajedno sa 12 partnera i 7 pridruženih strateških partnera na području 9 podunavskih zemalja partnera: Austrija, Bosna i Hercegovina (ZEDA i PREDA), Bugarska, Mađarska, Njemačka, Rumunija, Slovenija, Srbija i Hrvatska. Implementacija Projekta je počela u januaru tekuće godine, a planirano trajanje Projekta je 30 mjeseci odnosno do 30.juna 2019. godine.

Cilj projekta FORESDA:

– transformisanje tradicionalnih sektora baziranih na šumarstvu/drvopreradi u inovativne moderne sektore te

– uvezivanje u nove lance vrijednosti sa drugim sektorima koristeći savremene informaciono-komunikacione tehnologije i potencijale kreativnih industrija u oblastima razvoja novih proizvoda, usluga i procesa.

Više informacija o samom kursu kao i prijava na kurs se nalaze na sljedećem linku:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeXi0pFJhzX4m0zmYxFr0Gn86icK_toUccez_AAoe6Ug8gtFw/formResponse