Svečano obilježena 25. godišnjica Filozofskog fakulteta u Zenici

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici danas je priređena prigodna svečanost povodom obilježavanja 25. godišnjice postojanja  ovog fakulteta.

Svečanost su, pored menadžmenta, nastavnog osoblja i studenata, svojim prisustvom uveličali predstavnici Univerziteta Zenica, Vlade ZDK, resornog kantonalnog ministarstva, te brojni gosti i zvanice.

“Filozofski fakultet prošao je tri transformacije, daleke 1994. godine, Odlukom Predsjedništva RBIH formirana je Pedagoška akademija, koja je kasnije prerasla u Pedagoški fakultet, a od 2013. godine sa radom je počeo Filozofski fakultet”, podsjetila je dekanesa, prof.dr. Memnuna Hasanica.

Danas Filozofski fakultet Zenica ima sedam odsjeka, razredna nastava, matematika i informatika, engleski jezik i književnost, njemački jezik i književnost, bosanski, srpski i hrvatski jezik i književnost, turski jezik i književnost, te odsjek za kulturalne studije.

-Radi se o humanističkim,društvenim i matematičko-informacionim studijskim programima.

“Imamo razmjenu studenata u okviru tri programa, Erasmus plus,CEEPUS i Mevlana program, i to studenti, posebno jezičkih odsjeka dobro koriste”, istakla je dekanesa Hasanica, dodajući da je današnja svečanost svojevrsna inventura dosadašnjeg rada.(Šerif Babić)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime