Poetsko veče Udruženja “Naša djeca” u povodu Svjetskog dana radija

U povodu Svjetskog dana radija, večeras je u prostorijama Udruženja “Naša djeca” Zenica, održana promocija knjige “Sarajevski John Doe” Adisa Ahmethodžića, kao i poetska veče u organizaciji prvog bh. community medija Radija Active.

Mladi članovi Udruženja često su organizatori alternativnih dešavanja u gradu Zenici, pa su na ovaj način dali svoj doprinos u obilježavanju i značajnog datuma za medijske radnike. Večeras su ugostili i predstavili Adisa Ahmethodžića. Zbirka poezije “Sarajevski John Doe” prva je Ahmethodžićeva objavljena knjiga, a sadrži sedamdesetak pjesama sa kojima se autor pojavljivao na lokalnim i regionalnim blogovima, portalima i internet stranicama. Njegova poezija već pri prvom susretu nedvojbeno govori da se radi o darovitom autoru, a čitavu su zbirku preplavila autorova promišljanja samog sebe, svog vremena i svijeta koji ga okružuje.

Prostorije “Naše djece” bile su premale da prime sve zainteresovane Zeničanke i Zeničane različite dobi, koji su uživali u poeziji, ali i pjesmama u izvedbi Amile Heralić i Hamze Abasa, volontera udruženja, a domaćini poetske večeri posjetiocima su priuštili noć ispunjenu smijehom, umjetnošću, emocijama, druženjem i pozitivnom energijom. (A.N.)