Kviz „Edoteka“ obilježava jubilarnu desetu godišnjicu postojanja

U četvrtak, 7. februara, Zenički kviz znanja „EDOTEKA“ obilježit će deset godina postojanja i uspješnog rada na već poznatoj lokaciji “Club 072“.

Već čitavu deceniju, Edin Sinanović i Senad Džanić, priređuju svojim sugrađanima kviz edukacijskog i zabavnog  karaktera, van okvira televizijskog emitovanja. Kviz je zasnovan na ispitivanju znanja i vještina iz različitih područja, a dobra zabava i interesantan sadržaj svakog četvrtka godinama privlači Zeničane na ovo jedinstveno takmičenje u opštem znanju. Svojim učešćem takmičari imaju priliku provjeriti znanje iz sporta, muzike, filma, geografije, hemije, fizike i mnogih drugih oblasti, ali i osvojiti brojne nagrade. Učešće u kvizu podrazumijeva ekipno takmičenje, i u prosjeku okupi oko 250 učesnika.

Kviz su osmislili i realizuju, uz podršku sponzora, Edin Sinanović, poznati voditelj RTV Zenica, i Senad Džanić, vlasnik kluba u kojem se kviz održava. Ideja je nastala prema popularnom engleskom konceptu kviza, koji se održava u pubovima. Objekat koji je tradiocionalno namjenjen nekim drugim aktivnostima, jednom sedmično postaje takmičenje, u vidu  zabave i edukacije u neformalnom obliku.

„Prošle su mnoge generacije. Učili smo, zezali se, pjevali, bili domaćini gostima različitih starosnih i obrazovnih struktura. Glumci, pjevači, reditelji, profesori, kandidati za gradonačelnika Grada Zenica, Tuzlaci, Sarajlije, Englezi, Francuzi, Danci samo su neki od naših takmičara iz različitih krajeva svijeta“,  – kazao je Edin Sinanović, po kome je kviz dobio naziv.

Edin Sinanović

„Edoteka“ sve ove godine pored takmičarskog karaktera, ima i humanitarnu dimenziju, te ujedno promoviše Zeničku i bh. muzičku scenu.

Večeras će u tom duhu biti obilježen i deseti rođendan, a organizatori pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže i svojim prisustvom uveličaju ovaj jubilej. (N.Mustafić)