Gazda Dragan radniku Dževadu iz Zenice napravio kuću

Drago Vuković iz Potkraja je za svoga pastira Dževada Đulana izgradio pravu vilu sa kupatilom, grijanjem, dnevnim boravkom, frižiderom, veš mašinom i drugim kućanskim aparatima.

Drago Vuković iz Potkraja kod Turbeta koga prijatelji od milja zovu još i Božijak, napravio je neobičan potez. Za svoga pastira Dževada Đulana izgradio je lijepu bosansku kuću, tako da Dževad više neće noćivati u prikolici nego u pravom apartmanu sa kupatilom, grijanjem, dnevnim boravkom, frižiderom, veš mašinom i drugim kućanskim aparatima. Organizovano je i svečano otvorenje objekta, a na zabavi koja je okupila ne samo stočare nego i Dragine poslovne prijatelje bilo je veselo.

“Ovo je moj najsretniji dan u životu. Dobio sam na korištenje pravu bosansku vilu opremljenu sa svim potrebnim uređajima.Mogu se kao čovjek okupati nakon što namirim stoku u štali.Prezadovoljan sam i zahvalan svome direktoru Draganu koji me osigurao kao svoga radnika“, vidno uzbuđen izjavio nam je danas Dževad Đulan iz Zenice.

Poznati poduzetnik Drago Vuković o ovom neobičnom potezu za bh prilike kaže:
“Iako sam u početku posao sa ovcama shvatio kao hobi, danas je to preraslo u biznis od kojega se može dobro živjeti. Kada sam vidio da Dževad odlično obavlja posao odlučio sam da za njega izgradim suvremenu kuću sa svim uređajima. On brine o 350 ovaca vrlo dobro i zašto ne bi imao uvjete dostojne čovjeka. Farma je među najsuvremenijim u regionu, tako da danas ovčar i nije teško biti, iako mnogi bježe od ovoga zanimanja“, izjavio je za portal Flash.ba Drago Vukuvić.

Hoće li primjer Drage slijediti i drugi vlasnici velikih stada ovaca teško je za sada reći. On je ljestvicu podigao visoko.Tko će je preskočiti, piše flash.ba