Primjena informatičkih tehnologija u podučavanju stranih jezika

Prednosti primjene informatičkih tehnologija u izučavanju i podučavanju stranih jezika unutar i izvan učionice, tema je kojom će se u naredna dva dana baviti profesori, asistenti i studenti master studija na četiri jezička odsjeka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Predavači su ekperti Evropskog centra za moderne jezike, koji djeluje pri Vijeću Evrope.

Savremena nastava ne može se zamisliti bez primjene i dobrog poznavanja savremenih tehnologija. Filozofski fakultet će na ovaj način obezbijediti budućim profesorima jezika i književnosti, ali i nastavnom osoblju Univerziteta u Zenici, dodatne vještine, pomoću kojih će postavljati nove standarde u nastavnoj praksi.

ZENICAINFO 17.01.

Prednosti primjene informatičkih tehnologija u izučavanju i podučavanju stranih jezika unutar i izvan učionice, tema je kojom će se u naredna dva dana baviti profesori, asistenti i studenti master studija na četiri jezička odsjeka Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Gepostet von Zenicainfo.ba am Donnerstag, 17. Januar 2019

U radionici o primjeni informatičkih tehnologija u izučavanju i podučavanju stranih jezika u nastavi, učestvuje 30-ak profesora, asistenata i studenata master studija odsjeka za engleski, njemački, turski i bhs. jezike Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici. (S.Stević)