Zimski programi u odjeljenju biblioteke u Novom Radakovu

Prva polovina januara školarcima koji su članovi odjeljenja Gradske biblioteke u Novom Radakovu nudi niz zanimljivih sadržaja.

U pitanju su igraonice i radionice koje uz mnogo mašte osmišljava rukovoditeljka ovog odjeljenja, Ena Šarić.

Zimski programi u odjeljenju biblioteke u Novom Radakovu počeli su trećeg januara i ciljna kategorija su školarci od prvog do šestog razreda. Prva zanimljiva radionica nazvana je „eksperiment riječima“, a cilj joj je bio da se kroz igru i komunikaciju pokaže kako lijepe i ružne riječi mogu uticati na čovjeka.

Proteklih dana za one najmlađe organizovane su igraonice, a Ena Šarić izdvaja radionicu „nastavi besjedu“.

“Njome sam htjela da rasplamsam dječiju maštu i približim ih pisanoj riječi i dječijim pričama“, kaže Šarićeva. Danas su mališani u biblioteci pravili razglednice. Slobodnim tehnikama, prstima i uz mnogo zabave. Sutra će organizovati drugi po redu „buvljak bez novca“. Djecu su pozvali da ponesu nekoliko korisnih i upotrebljivih predmeta koji njima više ne trebaju, a sve sa ciljem da ih upoznaju sa ljepotom razmjene.

Posljednjeg dana zimskog programa u biblioteci u Novom Radakovu, 11.januara, organizovaće Chalenge, interaktivne igrice takmičarskog tipa sa simboličnim nagradama. Ena Šarić ističe kako je zadovoljna odzivom djece na programe koji su organizovani proteklih dana. (D.T.)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime