Sve je spremno za večerašnji ZENIČKI NOVOGODIŠNJI SPEKTAKL!!!

Zenica je spremna za još jedan Zenički novogodišnji spektakl, Centralni doček Nove 2019. godine, u organizaciji Gradske uprave Grada Zenica, a koji tehnički realizuje vaša i naša Radio-televizija Zenica!

Nakon prošlogodišnjeg dočeka, tokom kojeg smo porušili sve rekorde gledanosti i posjećenosti jednog ovakvog događaja u našem gradu, i spektakularnog nastupa grupe Miligram, večeras u srcu grada spremamo još jednu nezaboravnu feštu uz Envera Lugavića, Amela Ćurića i Enesa Begovića.

Zenički novogodišnji spektakl je, od ove godine, dio velikog zimskog festivala, koji smo nazvali ZENICA ADVENTURE. Zenička zimska pustolovina, odnosno čarolija, počela je prvim danom mjeseca decembra, koji je, inače, uvijek najveseliji mjesec u godini. Kroz zimsku pustolovinu imali smo priliku uživati u vrhunskim programskim sadržajima u Zenici, najvećim dijelom u Bosanskom narodnom pozorištu, ali i u našem Studengradu.

Upravo Studengrad je najveće osvježenje na izmaku ove 2018. godine. Naš prostorno mali ali duhom itekako veliki bajkoviti gradić je dio zeničke zimske pustolovine, kako smo je nazvali ZENICA ADVENTURE, a od samog otvaranja, 9. decembra, bio je sjecište događanja, svirki uživo, humanitarnih akcija, dječijih aktivacija, revija i izložbi životinja i drugih svakojakih programskih sadržaja. Studengrad ostaje otvoren za sve Vas do polovine januara 2019. godine.

Kruna Zeničkog novogodišnjeg spektakla svakako su koncerti kojima ispraćamo 2018. godinu. Nakon što je nekoliko hiljada Zeničanki i Zeničana i pored kiše na sinoćenjem koncertu uživalo u hitovima Crvene jabuke, večerašnjim spektaklom dočekujemo novu 2019. godinu. Najavljujemo još jedan vrhunski produkcijski ugođaj, sa vrhunskom rasvjetom i ozvučenjem, i vjerujemo da će ovaj doček još dugo ostati u sjećanju svih naših sugrađana i gostiju koje očekujemo u velikom broju.

Veliku zahvalnost dugujemo i našim partnerima u projektu Zenički novogodišnji spektakl.  Centralni doček Nove godine se i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom Grada Zenica, u tehničkoj realizaciji javnog preduzeća Radio-televizija Zenica.

Tu su i privredni subjekti i pojedinci, koji su, svako na svoj način, nesebično pomogli održavanje Zeničkog novogodišnjeg spektakla. To su: gospodin Elvir Ajanović i ugostiteljska firma Tapas, preduzeće Pacifik Union i gospodin Dženan Kadrić, zatim gospodin Alija Limanović i njegova firma Harlekin, i svakako Stage & Light i neumorni Elfad Baručija.

Veliko hvala i gospodi: Salki Džananoviću i Hotelu Zenica,  gospodinu Arminu Gafuroviću i njegovom Urban Grillu, Emiru Berbiću i kompaniji GTG plin, gospodinu Refiku Begiću i kompaniji Almy Transport, zatim gospodinu Rami Isaku i CONDOR SECURITY-ju, kao i javnim preduzećima i ustanovama Grada Zenica.

Najveći dio posla kad je u pitanju angažman javnih preduzeća, pored naravno svih zaposlenika RTV Zenica, iznijeli su zaposlenici JP ZA SPORTSKE TERENE I OBJEKTE Zenica, kojima se na ovaj način najiskrenije zahvaljujemo.

Posebnu zahvalnost dugujemo i gospodinu Emiru Pašaliću, direktoru zeničkog VIK-a, gospodinu Muhamedu Husremoviću i kompaniji ALBA, gospođi Selvedini Sarajlić Spahić, direktorici zeničkog Doma zdravlja, gospodinu Nedimu Taliću, direktoru JP ZA SPORTSKE TERENE I OBJEKTE, gospodinu Almiru Sarajliću, direktoru JP GROBLJE Zenica i naravno našim vrijednim momcima iz Vatrogasne jedinice.

Svakako moramo zahvaliti i našoj vrijednoj policiji, koja je poduzela sve mjere kako bismo večeras svi bili sigurni i bezbjedni! Zahvaljujemo se, prije svih, komesaru gospodinu Semiru Šutu, načelniku Policijske uprave 1 Zenica – gospodinu Admiru Gaziću, komandiru Esadu Mujiću, njegovim zamjenicima i pomoćnicima gospodi Ćosiću i Begiću, Jedinici specijalne policije i naravno svim policajcima koji su večeras ovdje sa nama, ali i onima koji su sve ove prethodne dane vrijedno radili.

Zahvalnost ide i gospodi Alenu Kapkoviću i Zoranu Tunjiću i naravno Aura osiguranju, koje je osiguralo kompletnu manifestaciju od nesretnih slučajeva.

SVE JE SPREMNO ZA JOŠ JEDAN NEZABORAVNI PROVOD – VIDIMO SE!!!