Snijeg otežava odvijanje saobraćaja širom Bosne i Hercegovine

Na širem području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Drvara, Mrkonjić Grada, Kupresa i Sarajeva povremeno pada slabiji snijeg, ali se za sada ne zadržava na kolovozu, saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

”Kolovoz je mokar ili vlažan, a zbog niskih temperatura skrećemo pažnju na moguću poledicu na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, saopćeno je.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

”Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Povodom nastupajućeg praznika Nove godine danas od 12 do 02.01. do 24 sata zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 BiH