Počela montaža bine, završne pripreme za Zenički novogodišnji spektakl

Zenički novogodišnji spektakl na ispraćaju 2018. godine ponovo će Zeničankama i Zeničanima ponuditi nezaboravnu zabavu u srcu grada, na Trgu Alije Izetbegovića.

Počele su pripreme za Centralni doček Nove godine, tehničke ekipe danas montiraju veliku binu, na kojoj će u nedjelju 30. decembra prvo da nastupi regionalna mega popularna grupa Crvena jabuka. Za razliku od prošlogodišnjeg dočeka, bina će ovaj put biti ispred ulaza u „Studengrad“, tako da će prostor ispred scene biti jedinstven prizor kojeg će krasiti adventske kućice, klizalište, te mnogobrojni posjetioci koje očekujemo tokom posljednja dva dana 2018. na spektakularnim koncertima naših gostiju.

Kulminacija svih prazničih događanja, koja smo pratili od otvaranja „Studengrada“ u srcu grada, uslijedit će 31. decembra Zeničkim novogodišnjim spektaklom uz Enesa Begovića, Amela Ćurića i Envera Lugavića Kiceta. Tokom dana planiran je i prigodan dječiji program od 12:00 do 14:00 sati, a večernji koncert počinjemo od 20:30 sati. Zenica je i ove godine za svoje sugrađane i brojne goste koje očekujemo pripremila jedan od najboljih regionalnih novogodišnjih programa, koji će se vjerujemo pamtiti i spominjati i mnogo godina poslije. Generalni pokrovitelji ovogodišnjeg dočeka je gradonačelnik Fuad Kasumović i Gradska uprava Zenice, a tehnički realizator je RTV Zenica.