Nezaboravna zabava za najmlađe – Energetski dani Zenica 2018.

U okviru projekta „Mala i srednja preduzeća ekološke izazove pretvaraju u ekonomske prilike“, za čiju implementaciju su zaduženi Grad Prijedor, Grad Zenica i Općina Gračanica, juče su organizovani „Energetski dani Zenica 2018“.

Zenica je grad koji već tradicionalno organizuje „Energetske dane“ od 2012. godine. Cilj je promocija energetske efikasnosti i načina uštede energije u svakodnevnom životu.

Kao i svaki put do sada, posebna pažnja posvećena je namlađima, jer su upravo oni ti koji najbrže usvajaju znanja i svojim primjerom ih prenose na članove porodice. Navike stečene u djetinjstvu, najčešće nas prate tokom cijelog živote te je od velikog značaja da se djeca kroz igru i zabavu nauče štedjeti energiju i čuvati okolinu, te na taj način utjecati na poboljšanje kvaliteta života.

U vremenu od 10:00 do 11:30 sati, u vrtiću „Pinokio“ odigrana je predstava za djecu iz ovog vrtića na temu energetske efikasnosti koju je pripremio Event tim firme Tropik u saradnji sa Gradom Zenicom i Agencijom ZEDA. Ovom predstavom djeci je na zanimljiv i kreativan način predstavljena važnost očuvanja okoliša, energetske efikasnosti, kao i načina na koji i sami mogu doprinijeti istom. Maskote su ovaj dan mališanima učinili još zanimljivijim pa su kroz ples, igru i pjesmu pokazali kako da budu energetski efikasni. Osim predstave za djecu, obezbijeđene su naljepnice, bojanke i baloni koje će ih na slikovit način podsjećati kako da daju svoj doprinos uštedi energije.

U večernjim satima, Zenica je nastavila učiti o energetskoj efikasnosti. Event tim firme Tropik u saradnji s Gradom Zenicom i Agencijom ZEDA pripremio je brojne sadržaje. Radionice, velika potraga za „sijalicom“, takmičenje u slaganju EE slagalice, igra gigantskih EE domina i sl., samo su dio energetske zabave.

Prvi dio događaja je organizovan u Markici Multiplex Ekrana Zenica, a drugi dio večeri djeca su uz maskote, muziku i sjajnu zabavu klizala na platou ispred robne kuće „Bosna“.

Mališani su ovom prilikom učestvovali u nezaboravnoj zabavi u toku koje su dobili mnogo korisnih informacija o energetskoj efikasnosti i uštedi energije.

Takmičenja, igre, nagrade, muzika, maskote i plesna zabava su samo dio sadržaja koji je obilježio ovaj dan.

Projekat kofinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal.

Agencija ZEDA

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime