Snijeg i led i dalje otežavaju kretanje pješaka i vozila na području grada

Obilne sniježne padavine koje su krajem prošle sedmice pogodile cijelu Bosnu i Hercegovinu još otežavaju odvijanje saobraćaja i pješacima i motornim vozilima u gradskom području, a naročito u prigradskim dijelovima Zenice.

Zbog masivnih nanosa snijega na trotoarima, pješaci s pravom negoduju.

Situacija danas jeste bolja, ali pritužbe koje su u četvrtak rezultirale urgencijama prema preduzećima zaduženim za čišćenje snijega i nadzor nad ovim radoma, i dalje stižu na adresu resorne službe.

– I jutros smo primili urgencije od Zenicatransa, vezano za odvijanje javnog prevoza i od građanstva vezano za čišćenje trotoara i nekategorisanih puteva. Apelovala bih i na Javno preduzeće Parking servis, koje ima obavezu da čisti parking mjesta, – precizira Sabira Helvida, šefica Službe za komunalne poslove i ekologiju Grada Zenice.

Jutros su na terenu komunalna inspekcija i eko kontrolori, koji ispituju poštivanje Odluke o komunalnom redu. Helvida podsjeća i da su sva preduzeća, koja obavezuje program Zimske službe, trebala biti pripravna za ovakav scenarij. Kako ih ne bi iznenadio snijeg u decembru.(S.S.)