Četvrta noć Cabaret Winter Festa u znaku izložbe slika Hibe Mustafić

Sinoć je u Cabaret clubu održano četvrto veče u okviru festivala Cabaret Winter Fest, kojeg već petu godinu organizuju braća Petrović, Ivan i Andrija. 

Veče je bilo u znaku likovne izložbe, a svoja djela javnosti je predstavila Hiba Mustafić, međunarodno priznata umjetnica iz Sarajeva, koja iza sebe ima na desetine izložbi, likovnih kolonija kao i radionica. Posebna je u tome što djela radi tehnikom ulje na platnu na velikim formatima. Velika su djela Hibe Mustafic. Na izložbi je u ovoj postavci velikih formata mnogo pejzaža i ekspresionizma u njenom likovnom ciklusu “Izgubljeni u boji i vremenu”, kako je izložba i ponijela naziv.
Samostalnu izložbu Hibe Mustafić, poznate umjetnice iz Sarajeva i predsjednice Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak Sarajevo, otvorio je kratkim govorom Ivan Petrović, direktor festivala, ukazujući na čast za učešće Hibe u samome festivalu, nazvavši ovaj program jako bitnim za zeničku likovnu scenu.
Nakon Petrovića, prisutnima se obratio i selektor festivala za likovne izložbe i umjetničke fotografije, Milenko Šećerović ukratko kazavši: “U Hibinim djelima uočavaju se elementi ekspresionizma sa izraženim koloritom i crtačkim elementima, pri čemu primjećujemo skladne prelaze kod tonova iste boje. Zato Hibina djela i jesu prepoznatljiva i zbog toga i kotira visoko u svijetu slika”, kazao je Šećerović.
Izložbu je posjetio veliki broj likovnih umjetnika i ljubitelja umjetnosti iz Zenice, a otvorena je svakim danom do nedjelje.