Počeli radovi na vanjskom uređenju ispred objekta “Doma zdravlja” Zenica

Počeli su radovi na izgradnji alternativne saobraćajnice između zgrade Službe hitne medicinske pomoći i Masarykove ulice.

Radovi se izvode u sklopu projekta vanjskog uređenja ispred objekta “Doma zdravlja” Zenica.

U prvoj fazi radova saobraćajnica će se koristiti kao alternativni put za brži izlazak vozila hitne pomoći za vrijeme rekonstrukcije platoa ispred objekta “Dom zdravlja” Zenica i spoja predmetne lokacije sa Bulevarom, dok će u drugoj fazi spoj platoa i Masarykove ulice ostati trajni sa odgovarajućom barijerom, a biće dozvoljen prolazak samo vozilima hitne pomoći i stanarima.

Vrijednost ugovorenih radova prve faze iznosi 414.466,81 KM sa PDV-om.

Izvođač radova je firma “Špic Beton” d.o.o. Zenica.

Prvom fazom obuhvaćeni su radovi na vanjskom uređenju ispred objekta “Doma zdravlja” Zenica i izgradnji spoja sa Masarykovom ulicom, kao i potpuno novo saobraćajno rješenje cjelokupnog platoa uz izmjenu i postavljanje novih instalacija oborinske kanalizacije.

Radove prve faze finansiraju Grad Zenica i Javna ustanova “Dom zdravlja” Zenica.

U sklopu ovog projekta JU “Dom zdravlja” Zenica riješit će dugogodišnji problem oborinske i fekalne kanalizacije, kao i plavljenja prostorija u kojima se nalaze labaratorije.

S obzirom na lokalitet izvođenja radova i intenzitet saobraćaja prevashodno stacionarnog ovom prilikom molimo građane za strpljenje i poštivanje privremene gradilišne signalizacije jer se radi o izuzetno zahtjevnom projektu.