Neadekvatni prostori za trening otežavaju pripreme zeničkih tenisera u zimskom periodu

Završetkom sezone na otvorenom, od kraja oktobra i početka novembra mjeseca, zenički tenis klubovi prinuđeni su da se snalaze za trenažni proces.

Kako u Zenici nema balona za rad u zimskim uslovima, treniraju uglavnom u fiskulturnim dvoranama. Većina zeničkih školskih sala ne zadovoljava ni minimalne uslove za rad. Kako bi održali trenažni proces, treneri moraju improvizovati.

„Tokom zime snalazimo se za trenažni proces. Treniramo u sali Ugostiteljske škole  koja nema uslove za tenis, ali mi nemamo bolje. Postojala je inicijativa za nabavku balona za rad u zimskim mjesecima. To je za klubove velika investicija za koju mi ne možemo sakupiti novac. Nismo naišli na razumjevanje gradskih i kantonalnih struktura da riješimo ovaj problem“ – izjavio je trener Tenis kluba AS, Elvedin Čabro.

U sličnoj situaciji su i ostali zenički klubovi: Čelik, Euronec i Mladost. Finansijski nisu u mogućnosti da zajednički riješe problem trenažnog proeca u zimskom periodu. I pored loših uslova u kojima trenira mlada i talentovana članica TK AS, Asja Salkanović se nada dobrom nastupu  na međunarodnom turniru u Beogradu , koji će se održati 15.decembra. Osim nje u glavnom gradu Srbije nastupiće i Fatih Šišić, član Tenis kluba Mladost. (M.P.)