IFET: Održana radionica procesne drame, najmlađi uživali u predstavi “Gnijezdo ljubavi”

Šesti dan Internacionalnog festivala edukativnog teatra IFET najmlađoj publici ponudio je gostujuću predstavu „Gnijezdo ljubavi“, a održana je i radionica procesne drame Ružno pače.

Dječija predstava „Gnijezdo ljubavi“ je nastala kao zajednički autorski projekat IN fondacije iz Banja Luke i autorskog tima Slađane Zrnić i Duška Mazalice, glumaca Dječijeg pozorišta Republike Srpske. Predstavom IN fondacija promoviše nenasilje, jednakost i pozitivne vrijednosti, a sva prikupljena sredstva od prodanih ulaznica će ići za kampanju, čiji cilj je podržavanje programskih aktivnosti fondacije.

Održana je i radionica procesne drame za učenike viših razreda osnovne škole na kojoj je učestvovalo 20-tak osnovaca. Riječ je o alternativnom načinu poučavanja  djece i mladih o društvenom životu i sagledavanju problema s kojim se oni susreću. U okviru četvrtog internacionalnog festivala edukativnog teatra IFET za sutra je najavljena dječija predstava Psić i mačkica. Riječ je o lutkarskoj predstavi Pozorištanca Bubamara iz Beograda. Predstava će biti izvedena na maloj sceni BNP-a u 12 sati.(B.D.)