RTV Zenica: Prigodni vjerski programski sadržaji u decembru i januaru

JP RTV Zenica tokom prazničnog perioda koji je pred nama, priprema mnoštvo prigodnih programskih sadržaja koje ćete moći pratiti na sve tri naše platforme – TV, Radiju i web portalu.

Slijedeći svoju obavezu lokalnog javnog medijskog servisa, u kojem ravnopravno zastupamo interese svih naših gledalaca, u povodu predstojećih praznika koje će proslaviti katolički i pravoslavni vjernici, donosimo Vam vjerske programske sadržaje, kojima ćemo i mi doprinijeti njihovom obilježavanju. Nakon uspješnih projekata Ramazanskog i Bajramskih programa, namjenjenih našim sugrađanima islamske vjeroispovjesti, nastavljamo sa realizacijom novih projekata namjenjenih gledaocima, slušaocima i čitaocima druge dvije konfesije.

Tokom decembra i trajanja Adventa, u programu TV Zenica, u stalnoj rubrici u okviru emisije Popodne s Vama u 16:00 sati, donosimo zanimljive i prigodne sadržaje za naše gledatelje katoličke vjeroispovjesti, koji će biti krunisani direktnim prijenosom božićne mise ponoćke iz crkve Svetog Ilije u Zenici.

U januaru veću pažnju posvetiti ćemo bitnim datumima vezanim za pravoslavne vjernike, kako bi putem naših medija i u njihove domove unijeli duh praznika. Također, po prvi puta uživo ćemo prenositi božićnu liturgiju iz crkve Rođenja Presvete Bogorodice u Zenici.

Želja nam je da na poseban način iskoristimo ovo vrijeme duhovne obnove i radosti kako bi i nagradili naše gledatelje za vjernost, te će naše ekipe uskoro posjetiti domove naših sugrađana, iskoristiti ovo vrijeme darivanja i zahvaliti im prigodnim poklonima. Vaše je samo da budete uz program Televizije koja Vam je najbliža.