Ukoliko Ceste FBiH ne potpišu ugovor o prijateljskom okruženju slijedi blokada saobraćaja

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica koje gravitiraju regionalnoj cesti Vranduk – Zenica, a koji su ugroženi saobraćajem nakon preusmjerenja zbog radova na rekonstrukciji dva mosta i tunela Vranduk.

Predstavnici mjesnih zajednica su iznijeli niz problema sa kojima se susreću zbog velikog broja teretnih motornih vozila, kao i automobila i kazali su kako je život na ovom području praktično nemoguć. Gradonačelnik Fuad Kasumović je kazao kako razumije probleme svojih građana i kako će učiniti sve da se iznađe rješenje. Naglasio je da je ostavio rok do 15. decembra da se dogovore i potpišu ugovor o prijateljskom okruženju. Ukoliko se to ne desi najavio je 16. decembra u osam sati da će izaći na putnu komunikaciju i zaustaviti kompletan saobraćaj. Također, naveo je da se zbog preusmjerenja saobraćaja u značajnoj mjeri oštećuje i GGM zbog čega će tražiti da se nadoknadi šteta i cesta vrati u provobitno stanje.
S druge strane, iz Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH naglasili su kako vjeruju da će iznaći rješenje kojim će biti zadovoljni svi, i to prije roka koji je postavio Gradonačelnik Kasumović. (N.Glibo)