Mladost ponizila Čelik na Bilinom polju na rođendan “Robijaša”

Komšijski derbi sa ekipom Mladosti u okviru 18 kola BHT Premijer lige Čelik je počeo u sastavu: Ružić, Bevab, Faustin, Livaja, Dedić, Dilaver, Salčinović, Okić. Karamatić, Miletić, Jurina.

Prvih 45 minuta završeno je bez golova u više nego skromnoj nogometnoj predstavi. Vrijedna pomena je velika bakljada u 30. minuti kojom su Robijaši proslavili 30. Rođendan, i šansa Jurine u 35, minuti, kada se na ubacivanje Dedića našao sam pred golom Mladosti. Odličnom intervencijom golman gostijuVelić spasio je mrežu te se na odmor otišlo bez golova, 0 : 0.

Gosti su poveli u 51. minuti susreta, Mujagić je šutirao sa preko 20 metara, Ružić je odbio loptu u korner. Iz kornera je ubacio Asani Hreljić, proslijedio za Isakovića koji iz neoosredne blizine šalje loptu u mrežu za 0 : 1.

Hladan tuš za oko 1000 gledalaca uslijedio je u 74. minuti. Bojo je šutirao sa ivice šesnaesterca, na odbijenu loptu natrčao je Velbeck i pogodio za 2 : 0 za Mladost.

U 90. minuti Anđušić se poigrao sa nemoćnom odbranom Čelika i pogodio za 3 : 0 I zasluženu pobjedu Mladosti. U narednom kolu, ujedno posljednjem u prvom dijelu prvenstva, Čelik je gost Sarajevu. ( M.Pripoljac)