Održana manifestacija “Dani kruha” u Katoličkom školskom centru “Sveti Pavao”

Učenici i nastavno osoblje Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ u Zenici, prigodnim programom i prodajom peciva i jesenjih plodova, tradicionalno su i danas, zadnji petak u oktobru, obilježili Dane kruha.

Dani kruha su dani zahvalnosti Bogu za plodove zemlje i obilježavaju se svake godine tokom oktobra mjeseca u vrtićima, školama, učeničkim domovima i institucijama koje se bave djecom. Sva peciva i plodovi jeseni koji su bili izloženi na ovoj manifestaciji djela su učenika, njihovih roditelja, baka i djedova.

„Cilj nam je da u našim učenicima pobudimo zahvalnost Bogu za sve ono što nam je darovao, ali i da njegujemo zdravu prehranu koja je u današnje vrijeme dosta zanemarena“, kazao je ovom prilikom velečasni Vlatko Rosić, ravnatelj Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ u Zenici. Proizvodi su prodavani po simboličnoj cijeni, a sav novac koji se prikupi bit će usmjeren za užinu učenika  ove školske ustanove koji su u potrebi, što ovoj manifestaciji daje i humanitarni karakter.  (A.Sitnić)