RK Čelik dočekuje Lukavac na Bilmišću, ulaz besplatan

Nakon pobjede u gostima protiv Kaknja narednu utakmicu rukometaši Čelika igraju na domaćem parketu.

U subotu, 27. oktobra u 14 i 30 sati, u dvorani Bilmišće, ugostiće ekipu RK Lukavca.  Zdravstveni bilten je odličan, a dva povrijeđena igrača u posljednjoj utakmici prošle nedjelje u Kaknju – krilo Jasmin Omerović i bek Faris Mrako  su sinoć trenirali i spremni su za subotnju utakmicu protiv RK Lukavca.

”Svih 20 igrača RK Čelika su spremni za naredno šesto kolo u Prvoj ligi Federacije BiH protiv Lukavca na domaćem terenu i za novu pobjedu”, kaže zamjenik kapitena Faris Mrako, koji ulazi u staru formu. ”Biće to sigurna peta pobjeda u pet prvenstvenih utakmica!”

”Promjena u timu najvjerovatnije neće biti u odnosu na tim koji je igrao u Kaknju, ali će biti izmjena u koncepciji igre, prije svega pojačavanjem odbrane tima”, kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

Uprava RK Čelika je odlučila da ulaz na ovu utakmicu bude besplatan.

Odlučili smo da ova utakmica bude praznik rukometa. Zato pozivamo prijatelje sporta i sve građane Zenice, a posebno roditelje sa djecom da dođu na Bilmišće, gdje ćemo prije i za vrijeme utakmice instalirati pult za upis djece u Školu rukometa Čelik. Škola je besplatna, a prilikom upisa djeca – polaznici Škole rukometa, dobiće besplatno majicu RK ČELIK – kažu u Upravi RK Čelika.

Najbolja škola rukometa RK ČELIK započinje sa radom 1. novembra u Gradskoj areni Zenica, a za upis u Školu vlada veliko interesovanje.

Sa djecom će raditi najbolja ekipa trenera: direktor Škole rukometa je prof. Seldin Rizvanović, a uz njega su tu još Nedim Šehić i Nermin Gušić. Radu sa djecom će se pridružiti profesori sporta – Bojan Tepić, te igrači prvog tima Čelika Riad Polić i Jasmin Omerović, kao i mladi prvotimci Faris Mrako i Eldar Mehić. Škola će raditi po posebnom Programu koga je usvojio Upravni odbor RK Čelika.(M.Pripoljac)