Obavljena dodjela steonih junica

U Omladinskom naselju Nemila danas je obavljena dodjela steonih junica po projektu „Smanjenje siromaštva kroz uzgoj stoke“, koji Grad Zenica realizuje u saradnji sa organizacijom „Muslim Aid Sarajevo“.

Odabrani korisnici u projektu su: Nihad Šehović, Osman Delić, Zijad Dizdarević, Omer Huremović, Kemal Hasić, Salko Spahić, Edhem Skender, Ibrahim Čolaković, Sedžida Doglod i Husein Hajdar.

Na javni poziv objavljen 12. septembra javilo se 45 kandidata, od kojih su 44 dostavila dokumentaciju u propisanom roku.

Nakon što je stručna komisija pregledala dokumentaciju, izvršila bodovanje i za 15 prvorangiranih posjetom na terenu provjerila uslove za smještaj stoke, kao i socijalnu sliku odabranih kandidata, novim bodovanjem odabrano je 10 kandidata sa kojima su potpisani ugovori.

Projekat finansiraju Grad Zenica sa 40 posto, “Muslim Aid Sarajevo“ sa 50 posto, a krajnji korisnik sa 10 posto od nabavne cijene steonih junica, podsjeća Senada Sejmenović, stručni saradnik za poljoprivredu resorne gradske službe. (Š.B.)