Nogometaši Čelika remizirali sa Širokim Brijegom

Čelik se nije uspio revanširati ekipi Širokog Brijega za poraz iz prvog dijela prvenstva. Večeras je odigrao neriješeno 1:1 na Bilinom polju. Bez tri boda, ekipa trenera Adnana Orneka, ostala je u sudijskoj nadoknadi. U prvom dijelu crveno –crni su bili konkretniji.

Ipak, gosti su prvi zaprijetili u 14 minuti preko Čabraje. Šest minut kasnije Dedić i Grahovac nisu uspjeli savladati Bilobrka. Dvije izgledne prilike propustio je Široki u 30 i 37 minuti. U duelima Bagarić i Correia nisu savladali Ružića.

Domaći nogometaši kaznili su goste u 38 minuti. Grahovac je uposlio Dedića koji šutem sa 18 metara šalje loptu u mrežu gostiju za 1:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Široki je u drugom poluvremenu krenuo ofanzivno od prve minute. Diktirao je tempo i praktično se igralo na polovini domaćina. U 60 minuti Bagarić glavom šutira, a Ružić sjajno brani. Sedam minuta kasnije Okić je imao odličnu priliku za pogodak, ali je nije uspio realizovati. Široki je nastavio sa ofanzivom i u 70 minuti Bagarić je nakon greške Ružića šutirao sa vanjske strane mreže.

Upornost gostiju se isplatila. U drugoj minuti nadoknade  Matić pogađa za konačan rezultat meča od 1:1.

ČELIK: Ružić, Bevab, Faustin, Vrhovac, Livaja, Dedić, Dilaver, Okić, Grahovac, Jamak, Miletić.

Još su igrali:Šišić,Marone i  Karamatić.(M.Pripoljac)