U povodu Dana bijelog štapa održan turnir u šahu

Klub paraolimpijskih sportova «Baton» Zenica, je u nedjelju 14.10.2018. godine u prostorijama  „Šahovskog kluba Čelik/Preporod Zenica“, tradicionalno već devetu godinu za redom organizovao turnir ratnih vojnih i civilnih invalida u šahu i šahu za slijepa lica.

Takmičenje je organizovano povodom 15. oktobra međunarodnog Dana bijelog štapa – dana slijepih osoba. U kategoriji takmičara slijepih i slabovidnih osoba prvo mjesto je zauzeo Nihad Mehić, drugi je bio Ramo Muratović, dok je treće mjesto zauzeo Amir Ismić.

U kategoriji takmičara sa općim invaliditetom prvo mjesto je pripalo Halidu Bajramović, drugi je bio Latif Hadžić, dok su treće mjesto zauzela dva takmičara Almir Čamdić i Jasmin Jararević. Takođe, četvrto mjesto su podjelili Omer Smriko i Mehmedalija Redžepi.

Smatramo da smo realizacijom ove manifestacije zacrtani cilj ostvarili: da ratnim vojnim i civilnim invalidima uz druženje, takmičenje i razgovor pomognemo da makar na kratko zaborave hendikep u kojem se nalaze, poručuju iz KPS Baton.