Ubjedljiva pobjeda rukometaša Čelika

Rukometaši Čelika bili su uspješni u okviru 4. kola Prve rukometne lige Federacije BIH-grupa Sjever.

Večeras su na domaćem parketu savladali Bosnu TS iz Tešnja sa 43:25. Utakmica je praktično bila riješena već u prvom dijelu kada se na odmor otišlo sa 20:11. U prvom poluvremenu izabranici trenera Seldina Rizvanovića konstatno su povećavali prednost. Razlika u korist domaćih se kretala od 3:0, do čak deset golova u 23. minuti kod rezultata 17:7, kada je pogodio Mrako. Devet golova prednosti bilo je nedostižno za goste  u drugom dijelu susreta.

Trener Rizvanović poštedio je ključne igrače za naredne utakmice, tako da su priliku dobili svi sa spiska. Zbog toga su i gosti u nastavku postigli nešto veći broj golova. Ipak crno crveni su držali goste na sigurnih 10-ak golova, da bi u finišu stigli do 43:25. Kod Čelika Mehić je upisao 7, a Jasmin Omerović-Cico 5 golova. Zanimljivost ove utakmice je i to, da se i golman Čelika, Polić, dva puta upisao u listu strijelaca. Kod gostiju Mujkanović je postigao 7 a Omahić 5 golova.

Čelik je upisao tri pobjede u četiri kola, s tim da je u prošlom kolu bio slobodan. U narednom,5.kolu, Čelik gostuje u Kaknju.(M.Pripoljac)