Održana Skupština Radio kluba Zenica: Ponosni na svoj rad i ulogu

Radio kluba „Zenica“ održao je danas Izvještajno-izbornu Skupštinu, tokom koje je sumiran rad u proteklih godinu dana, i birano mlađe rukovodstvo koje će, kako rekoše, donijeti nove ideje i adekvatnije odgovoriti izazovima današnjeg društva u klubu, koji je prošle godine nizom sadržaja obilježio 70. godina postojanja i rada.

„Prošla godina za zeničke radio- amatere bila je po mnogo čemu značajna, vrijedna i uspješna, zapravo bila je jubilarna“, kaže predsjednik Enes Šarić, dodajući kako su u Klubu, osnovanom daleke 1947. godine, ponosni na pojedince i generacije koje su očuvale kontinuitet i u najteža vremena, te da su zadovoljni i ostvarenim rezultatima.

Finansijski, Klub je pozitivno radio, oprema koju koriste u radu je skupa, ali uz pomoć članova i šire društveno- političke zajednice uspijevaju obnavljati dio opreme.

„Većinom radimo na opremi iz proteklog rata. Radio amateri su potrebni svakom društvu i zemlji, mada se odgovorni ljudi ne odnose prema nama kako zaslužujemo. Očekivati je bolje stanje, ali trenutno radio klubovi su minimalno angažovani i upotrebljeni u slučaju vremenskih nepogoda i drugih nesreća“, kaže Šarić, i dodaje kako uprkos svemu nema umora i odustajanja.

Radio klub Zenica (E71EZC i E71BAB) danas broji 30-ak aktivnih članova, na Skupštini 20-ak članova ima pravo glasa i odlučivanja, a koliko su uspješni govori i podatak da su po osnovu novog specijalnog znaka, dobivenog od Regulatorne agencije za komunikacije povodom 70. godina rada, ostvarili tri hiljade veza širom svijeta. (S.Gluhić)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime