Održana Skupština Radio kluba Zenica: Ponosni na svoj rad i ulogu

Radio kluba „Zenica“ održao je danas Izvještajno-izbornu Skupštinu, tokom koje je sumiran rad u proteklih godinu dana, i birano mlađe rukovodstvo koje će, kako rekoše, donijeti nove ideje i adekvatnije odgovoriti izazovima današnjeg društva u klubu, koji je prošle godine nizom sadržaja obilježio 70. godina postojanja i rada.

„Prošla godina za zeničke radio- amatere bila je po mnogo čemu značajna, vrijedna i uspješna, zapravo bila je jubilarna“, kaže predsjednik Enes Šarić, dodajući kako su u Klubu, osnovanom daleke 1947. godine, ponosni na pojedince i generacije koje su očuvale kontinuitet i u najteža vremena, te da su zadovoljni i ostvarenim rezultatima.

Finansijski, Klub je pozitivno radio, oprema koju koriste u radu je skupa, ali uz pomoć članova i šire društveno- političke zajednice uspijevaju obnavljati dio opreme.

„Većinom radimo na opremi iz proteklog rata. Radio amateri su potrebni svakom društvu i zemlji, mada se odgovorni ljudi ne odnose prema nama kako zaslužujemo. Očekivati je bolje stanje, ali trenutno radio klubovi su minimalno angažovani i upotrebljeni u slučaju vremenskih nepogoda i drugih nesreća“, kaže Šarić, i dodaje kako uprkos svemu nema umora i odustajanja.

Radio klub Zenica (E71EZC i E71BAB) danas broji 30-ak aktivnih članova, na Skupštini 20-ak članova ima pravo glasa i odlučivanja, a koliko su uspješni govori i podatak da su po osnovu novog specijalnog znaka, dobivenog od Regulatorne agencije za komunikacije povodom 70. godina rada, ostvarili tri hiljade veza širom svijeta. (S.Gluhić)