Udruženje privrednika „Pozitiv“ u posjeti Agenciji ZEDA

Udruženje privrednika „Pozitiv“ je udruženje koje okuplja poslovne ljude sličnih vrijednosti. Zalažu se za podizanje privrednog, investicijskog, društveno-­ekonomskog, obrazovnog, zdravstvenog, socijalnog, kulturološkog i tehnološkog razvoja, kroz poboljšanje tržišne ekonomije i unaprjeđenje uslova za rad i poduzetništvo, rast investicija i privredne saradnje, kao i zalaganje za formiranje etike u poslovnom svijetu te podizanju svijesti o društvenoj odgovornosti.

Cilj im je ujediniti se u grupu privrednika u čijem sastavu će biti članice vođene pozitivnim principima i univerzalnim ljudskim vrijednostima, koje će biti prepoznatljive ne samo po vrhunskim poslovnim karakteristikama, već i po moralu, etici i društvenoj odgovornosti.

Predstavnici Agencije ZEDA, Grada Zenice i Udruženja privrednika Zenica goste su upoznali s trenutnim aktivnostima i poslovnim ambijentom u Zenici.  Članovi Pozitiv-a su obišli prostorije Agencije ZEDA (Laboratoriju LIND, Impulsni kreativni centar i Biznis inkubator Zenica), a upriličena je i posjeta trima zeničkim firmama koje djeluju u Poslovnoj zoni Zenica 1, a koje su pozitivan primjer razvoja od samog procesa inkubiranja pa do osnaživanja i samostalnog poslovanja.

Bila je ovo odlična prilika za upoznavanje, razmjenu informacija i ideja te uvezivanje dvaju udruženja koja imaju iste ciljeve.

Grad Zenica i Agencija će i u budućnosti podržavati slične aktivnosti koje mogu rezultirati jačanjem privrede.